230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Novo internacionalno priznanje za trebinjskog inovatora Borka Babalja

Na tek održanim Sajmovima inovatora u dva susjedna grada, Katovice i Trinecu a u dvije susjedne države Poljskoj i Češkoj, inovator Borko Babalj se okitio srebrom i bronzom.

180624 Nosac stakala

Na veoma uspješnom predstavljanju BH inovatora, Borko je bio jedini iz Republike Srpske. Ovog puta je bila predstavljena inovacija "Naočale na nos, bez okvira i zakački za uši". To je njegova 54. internacionalno priznanje.
Ovo rješenje se posebno svidjelo jednoj firmi iz Slovenije- 3 Way Since 1999, koja je na 3D štampaču uradila 4 uzorka ovog Nosača stakala.

Nadamo se da će još jedna vijest obradovati dobronamjerne sugrađane. Određeno je da na predstojećem ženskom sajmu inovacija u Seulu, Južna Koreja, bude predstavljena inovacija naše sugrađanke Mirjana Ćuk, a radi se o "Pasti za depilaciju".

Šta je to što je opredjelilo da baš ta inovacija bude predstavljena na tom prestižnom sajmu?

Jedan od prijedloga je potekao od inovatorke iz Sarajerva, Azre Hadžić, koja je jednom prilikom na sajmu u Skenderiji u Sarajevu, predstavljajući tu inovaciju i imala priliku da razgovara sa većim brojem zainteresovanih sugrađanki, a i sama se uvjerila i izjavila da je to najbolja pasta za depilaciju od svih koje je u svom životu probala.
Zamolila je da to prenesemo Mirjani i da nipošto ne mijenja sastav i način pripreme smjese.
Još bi nas više obradovalo da Mirjana "donese" i medalju iz Dalekog istoka.