230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počela Olimpijada istinski trebinjski praznik malog fudbala

Večeras je nakon odigrane utakmice I kola A grupe, intoniranjem himne Srpske svečano otvorena 62. Olimpijada u malom fudbalu.

180709 olimpijada

Sportsko takmičenje koje privuče najviše gledalaca u našem gradu na samom početku bilježi sjajnu posjećenost. Zbog fudbalske groznice na svjetskom nivou ovogodišnja Olimpijada će napraviti dvodnevnu pauzu radi odigravanja polufinalnih mečeva Svjetskog prvenstva. Turnir se nastavlja u četvrtak odigravanjem utakmica B grupe.

Sve ekipe su se tokom godine pripremale upravo za ovaj događaj i svi imaju veliku želju da se proslave i uđu u istoriju kao pobjednici Olimpijade. Neki su to tokom godina činili i više puta, dok oni drugi još uvijek čekaju svoju šansu, tako da i ove godine možemo očekivati mnogo sjajnim mladih i talentovanih fudbalera, vrhunskih poteza, a nadamo se da će i ova 62. Olimpijada proteći u sportskom duhu i fer igri.

Branilac titule je ekipa Hrupjela.

Četvrtak, 12. jul - Grupa B:

19 i 30 Mokri dolovi - Stara Gorica
20 i 20 Gornja Hrupjela - Donje Police
21 i 10 Bregovi - Tini

Prema riječima glavnog organizatora ovog kvartovskog takmičenja, gospodina Petra Čolovića, na Olimpijadi igra veliki broj mladih neafirmisanih igrača, koji su dobili priliku da budu dio ovog trebinjskog takmičenju sa šest decenija dugom tradicijom.

Kao što smo već pisali 62. trebinjska Olimpijada igra se bez stranih igrača, čime organizatori vraćaju ovom turnitu staru tradiciju, koja podstiče pravo fudbalsko rivalstvo i fer plej.

Uporedo za seniorskom, igraće se i utakmice na omladinskoj olimpijadi u uzrastu pionira i kadeta.

Prvoplasirana ekipa u seniorskoj konkurenciji dobiće prelazni pehar, pobjednički pehar, medalje i novčanu nagradu od 3.000 KM. Najbolji igrač, golman i najperspektivniji fudbaler dobiće prigodne pehare.

Organizator Olimpijade je Javna ustanova "Trebinje sport", pod pokroviteljstvom grada Trebinja.