230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Rašo Pujić upecao kapitalca i oborio svoj lični rekord

Jedan od najboljih ribolovaca u Trebinju Radoslav Rašo Pujić obradovao nas je još jednom izuzetnom ribolovačkom pričom.

180915 raso

Dežurna ekipa Lokoportala sa lica mjesta saznaje da je Pujić danas oborio svoj lični rekord na Trebišnjici upecavši kapitalca od 3 kilograma i 985 grama, dugog 65 centimetara. Riječ je o pastrmki Bijelki -  Popovki.

Riba je ulovljena na lokalitetu Rupe, a borba je trajala oko desetak minuta. Rašo je ovom prilikom koristio ultra laki pribor - Major Craft Finetail 3-12 grama, silk 0.12, a kao mamac račić nimfu.

Pastrmka koju je ulovio vrhunac je ribolova kod nas i u regionu

"Za nju se kaže da je riba od hiljadu ili milion zabačaja i koju je teško uloviti, rijetka je i nije jatna riba. To je mnogima san. Nisam je ciljano ulovio, došla je sasvim slučajno, ali je veliki borac i priuštila mi je veliko zadovoljstvo", ispričao je ekskluzivno za Lokoportal vidno uzbuđen Radoslav o svom najznačajnijem ulovu.

Riba je očišćena i spremna za večerašnje uživanje na starom mjestu u Banjevcima, sa društvom, uz vino i gitare...

Odmorim se samo kad sam pored vode, Trebišnjica me čini sretnim

"Na obalaaTrebišnjice provodim sve slobodno vrijeme, uglavnom su to dani vikenda, eventualno radnim danom ako mogu da pobjegnem na nekoliko sati. Rasteretim se i odmorim samo kad odem kod vode", priznao je.

Kaže da mu nije bitno da li će uloviti ribu, lov sam po sebi je dovoljan. Često ode i na more jer su vode kod nas pet ili šest mjeseci u lovostaju, tj. nastupi period kada je zabranjeno loviti i tada je more jedino rješenje za ribolov.

"Moj najveći uspjeh u ribolovu je ono što sam takav kakav jesam, što vraćam svaku ribu, to je moja najveća moralna satisfakcija i sve ono za šta ja u svom ribolovnom svijetu živim. Što se materijalnih uspjeha tiče, pobjednik sam više takmičenja, više kupova u sportskom ribolovu širom regiona", dodaje Pujić za Lokoportal.