230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Produžena turistička sezona u Petijević vinariji

Podrum vina Petijević srdačno je ugostio turističku grupu iz norveškog grada Kristiansanda, koja je preko turističke agencije iz Crne Gore posjetila nalljepši grad Bosne i Hercegovine.

181010 petijevic

Nakon dočeka i u srcu prirodne oaze kompleksa vinarije Petijević, gosti su obišli impresivni vinski podrum gdje su se upoznali sa procesom proizvodnje.

Iskusni ljubitelji vina iz Norveške očarani ambijentom vinskog hrama "Petijević" prepustili su se ukusima vrhunskih vina savršeno sljubljenim s tradicionalnom hercegovačkom zakuskom. Degustacija je, i ovom prilikom, počela vinom autohtone sorte Žilavka, kao potpuno drugačijom od ostalih bijelih vina koja su imali priliku da probaju do sada. Preko Chardonnay-a i Vranca došlo se do Merloa koji im se posebno dopao. 

Norvežani su od domaćina Ranka Petijevića imali priliku da čuju priču o počecima vinarije koja datira još od prije 100 godina, kao i današnjoj modernoj proizvodnji serija premijum vina organizovanoj u vinariji u okviru podruma. Po završetku degustacije i obilaska vremešni, ali iskusni Skandinavci trgnuli su po "putničku" domaću lozu i travaricu koja ih je oduševila.

"Vidno oduševljeni posjetom, gosti su divnim komentarima obogatili našu knjigu utisaka, ostavili poklone i otvoren poziv za posjetu njihovom vinskom regionu. Vjerujemo da će svoje pozitivne impresije o snazi našeg brenda prenijeti na pravi način kada god budu u prilici", navodi Ranko Petijević vlasnik podruma.