230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U petak počinju Dučićeve večeri poezije

Ovogodišnje Dučićeve večeri poezije biće održane od 12. do 14. oktobra, uz bogat i raznovrstan umjetnički program.

131109 duciceve09

(Foto: Arhiva)

Prvog dana manifestacije, u petak, 12. oktobra, planirano je druženje pjesnika Ljubivoja Ršumovića, Novice Đurića i Dragomira Ćulafića sa osnovcima: od 10:30 u Osnovnoj školi „Jova Jovanović Zmaj“, u 11:30 u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i od 12:30 u Osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški“.

Istog dana, od 17 časova, u Gimnaziji “Jovan Dučić” biće organizovan tradicionalni susret pjesnika sa učenicima trebinjskih srednjih škola, a od 20 časova u Kulturnom centru biće izvedena pozorišna predstava o Dučiću „Poslednja pesma“, u režiji Marka Misirače, a u kojoj uloge tumače Nebojša Kundačina, Milan Zarić i Maja Kolundžija Zoroe.

Centralni dan manifestacije, u subotu, 13. oktobra novembra počinje u 11:00 časova polaganjem cvijeća na spomenike Dučiću i Njegošu, uz prigodan recital na Trgu pjesnika, a u 18 časova u Muzeju Hercegovine biće priređena izložba crteža velikana naše likovne umjetnosti Dada Đurića i Vladimira Veličkovića.

181011 kontrapukti

Svečana akademija Dučićevih večeri poezije „Kod kneza na balu“, biće održana u subotu veče od 20 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

O Jovanu Dučiću na svečanoj akademiji ove godine besjediće prof. dr Boško Suvajdžić, a u umjetničkom programu večeri nastupiće Hor AKUD „Lola“ iz Beograda, dramski umjetnici Biljana Đurović i Nebojša Kundačina, vokalni i solisti baleta Aleksandra Stamenković, Snežana Berić, Bojana Žegarac i Milan Rus, uz klavirsku pratnju Nevene Živković i domaći duet Božidar Vučur i Marija Ninković.

U nedjelju će u Hercegovačkoj Gračanici od 9 časova biti služena liturgija i pomen Jovanu Dučiću, a u završnom programu manifestacije, na Pjesničkoj večeri „Na Dučićevom putu“, od 19 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra svoje stihove kazivaće pjesnici: Miroslav Maksimović, Ljubivoje Ršumović, Đorđo Sladoje, Petar Matović, Radmila Lazić, Ilija Lakušić,Vlasta Mladenović, Đorđe Nešić, Predrag Bjelošević, Miomir Jovanović, Novica Đurić, Olgica Cice, Dragomir Ćulafić, Boško Suvajdžić i Novica Telebak. (Izvor: Kulturni centar Trebinje)