230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Sumnjivo lice" predstavljeno trebinjskoj publici

Na sceni pozorišta Kulturnog centra Trebinje protekle noći su gostovali glumci „Okret teatra“ iz Beograda sa predstavom „Sumnjivo lice“.

181012 sumnjivo lice

Članovi pozorišne trupe „Okret teatar“: Marko Nikolić, Marija Ćeranić, Nikola Krneta, Danijela Tanasković i Milan Vranešević svojim glumačkim senzibilitetom dodatno su oplemenili sjajan tekst Branislava Nušića.

Oživjevši likove, čije je mane i površnosti Nušić opisao prije više od jednog vijeka, svojim dinamičnim i duhovitim izvođenjem, sa scenografijom koja sadrži i filmske sekvence, beogradski ansambl je sinoć pokazao da „Sumnjivo lice“ ne poznaje ni vremenska ni prostorna ograničenja.

181012 sumnjivo lice1

„Okret teatar“ je osnovan 2012, sa željom da svojim predstavama djeci i omladini približi svijet lektire, prvenstveno klasična djela srpske književnosti.

„Sve je počelo s idejom da se fokusiramo na dela usko vezana za lektiru jer znamo da, nažalost, danas deca ne čitaju previše. Tako smo spojili lepo i korisno, pozorište i književnost. Dosadašnji odziv publike i reakcije bili su sjajni“, navela je glumica Marija Ćeranić. Ona dodaje da su, osim sa predstavom „Sumnjivo lice“, do sada nastupali i sa komadom „Kir Janja“ širom Srbije, Crne Gore i u Mađarskoj.

Ljubitelji pozorišne umjetnosti u Trebinju su bili u prilici sagledati djelo našeg velikana iz jednog drugačijeg ugla, a glumce su sa scene ispratili zasluženim, gromkim aplauzom.

Izvor: KC Trebinje Foto: Jovan Vidaković