230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Košarkaši Leotara u subotu na premijeri Prvenstva Srpske

Početak košarkaškog Prvenstva Republike Srpske prolongiran je za sledeći vikend zbog jučerašnjeg zasjedana skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i prijedloga priključivanja Leotara Premijer ligi umjesto Igokee.

171111 kosarka

Kako saznajemo Leotar će kao što je i planirano igrati Prvu ligu Srpske, dok će se u višem rangu igrati Liga 11, odnosno niko neće popuniti prazno mjesto otvoreno samovoljnim istupanjem Igokee.

Tim iz Trebinja trebao je u subotu, 20. oktobra kao domaćin da igra protiv Prijedora, ali će svoju prvu utakmicu u okviru šampionata odigrati sledeći vikend u Bijeljini kod ekipe Radnik BN Basket.

Leotar spreman za Prvenstvo

Šef stručnog štaba Dražen Šegrt je rekao za Lokoportal da je sastav popunjen na svim pozicijama, pripreme su počele početkom septembra i zadovoljan je, igrane su i kontrolne utakmice i Trebinjci spremno ulaze u prvenstvo i svakom će biti tvrd orah, a primarni je cilj zadržati status prvoligaša. 

U Leotar su se vratili Dejan Šakotić i Đorđije Ninković, a timu su se priključili prošlosezonski prvotimci Raičević, Fimić i Milidragović. Ovim sjajnim igračima su se u ovoj sezoni priključila još dva igrača Srđan Damjanović iz Istočnog Sarajeva, koji igra na poziciji 1, a nastupao je za Bošnjak iz Hadžića, te Damjan Milošević iz Bileće koji popunjava poziciju 4, a koji je igrao za Radnik iz Bijeljine. Šansu da se nametnu treneru Šegrtu za bolju minutažu u Prvoj ligi imaće i igrači iz juniorskog pogona Leotara.
Prekaljeni košarkaški stručnjak Miro Vukoje koji je u svojoj bogatoj karijeri igrao za Široki, Gornji Milanovac, Hercegovac, Vardu, nekadašnji je trener našeg Dražena Šegrta, a trenutno obavlja funkciju njegovog zamjenika.