230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Imate ideju kako poboljšati stvari u Vašoj lokalnoj zajednici?

Institut za razvoj mladih KULT na Trgu slobode u Trebinju, u četvrtak, 25.10.2018. godine organizivaće predstavljanje inicijative Snaga lokalnog.

181024 snaga lokalnog

Snaga lokalnog inicijativa je namijenjena svim građanima/kama koji imaju ideju kako poboljšati stvari u svojoj lokalnoj zajednici.

Druženje sa građanima i građankama na Trgu slobode biće organizovano od 12 do 14 sati.

Inicijativa Snaga lokalnog pomaže i podržava lokalne zajednice u BiH da prepoznaju resurse i potrebnu podršku kako bi radili na rješavanju problema u samim zajednicama.

Građani/ke prijavljuju problem i predlažu rješenje koristeći lokalne resurse i povezujući se sa drugim akterima svoje zajednice, a Snaga lokalnog pomaže u realizaciji!

Institut za razvoj mladih KULT kroz inicijativu Snaga lokalnog pomoći će lokalnim organizacijama, neformalnim grupama ili pojedincima/kama da pronađu rješenje za probleme koje su sami prepoznali u svojoj zajednici.

Na Javni poziv za saradnju mogu se prijaviti sva fizička i pravna lica, kao i neformalne grupe građana koji imaju prebivalište, odnosno registrovani su u jednoj od sljedećih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini:

Bihać, Bosansko Grahovo, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Berkovići, Bileća, Bužim, Cazin, Čapljina, Čitluk, Drvar, Gacko, Glamoč, Grude, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Ključ, Krupa na Uni, Kupres, Ljubinje, Ljubuški, Neum, Nevesinje, Novi Grad, Petrovac, Posušje, Prozor/Rama, Ravno, Ribnik, Stolac, Trebinje, Velika Kladuša.