230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Edukativna obuka o energetskoj efikasnosti i apliciranju za sredstva iz Revolving fonda

Sa ciljem povećanja energijske efikasnosti objekata i korištenja obnovljivih izvora energije u javnom i privatnom sektoru, u sklopu projekta „Zeleni ekonomski razvoj“ (GED) koji realizuje Razvojni program UNDP, a finansira Vlada Švedske, u Trebinju će biti organizovana obuka na kojoj će biti predstavljeni uslovi za dobijanje sredstva po Javnom pozivu Revolving fonda.

181011 energija

Jednodnevna obuka „Program finansiranja projekata smanjenja potrošnje energije i korištenja obnovljivih izvora energije kao mjere energijske efikasnosti u javnom i privatnom sektoru kroz Revolving fond“, namijenjena predstavnicima gradova, javnih objekata, komunalnih preduzeća, te malih i srednjih preduzeća, biće održana u petak 02. novembra 2018. godine u periodu od 09:30 do 15:45 sati u objektu Gradske uprave Trebinje, u ul. Vuka Karadžića 2.

Dodatne informacije o projektu GED

Od 2013. godine GED projekat realizuje aktivnosti institucionalizacije upravljanja energijom unutar zgrada javnog sektora u Bosni i Hercegovini, promociji energetske efikasnosti (EE) i korištenja obnovljivih izvora energije (OIE). Fond za zaštitu okoline Federacije BiH i Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske su radili na uspostavi Revolving fonda za finansiranje EE i OIE projekata.

Uspostavom ovog finansijskog mehanizma specijalizovanog za finansiranje jasno definisanih vrsta projekata, stvara se mogućnost značajnog unaprijeđenja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u javnom i privatnom sektoru. Obuke se realizuju u svrhu osposobljavanja zainteresovanih korisnika i aplikanata sredstava putem Javnih poziva iz Revolving fonda.