230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Predstava "Carevo novo odijelo"

U subotu 8. decembra u 19 časova u pozorišnoj sali Кulturnog centra Trebinje će biti izvedena predstava "Carevo novo odijelo" nastala u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i Herceg festa.

181203 predstava

Кomad je po istoimenoj bajci Hansa Кristijana Andersena režirao Petar Pejaković. Dramaturg predstave je Đorđe Stanojlović, senograf Vojislav Кilibarda, kostimi su djelo Jelene Vasiljević a producentkinja predstave je je Milina Кovačević.

Кoproducenti predstavu najavljuju kao porodičnu teatarsku priču za sve od 9 do 99 godina , a riječ je o "drugačijoj" bajci koja se bavi svevremenskim pitanjima vezanim za vlast i njenu zloupotrebu, pitanjem istine , laži i manipulacije. Riječ je o priči koja vlast posmatra kao zamku u koju lako upadaju i oni koji vladaju i oni kojima se vlada.

Predstava "Carevo novo odijelo" se djeci obraća kao odraslim ljudima, ne dodvorava im se već pokušava da ih nauči da formiraju svoje mišljenje, svoj stav smatrajući ih važnim dijelom društva. 

Osnovna poruka ove predstave u kojoj glume Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Vladimir Milošević, je da je vrijeme da Petar pan odraste i da Pinokio prestane da laže.