230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ambasador Francuske uručio DELF diplome naprednim učenicima francuske nastave

U organizaciji Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, Pedagoškim zavodom Republike Srpske i Gimnazijom "Jovan Dučić" danas je 23 učenika ove školske ustanove zvanično dobilo međunarodno priznate diplome koje izdaje Ministarstvo za obrazovanje Francuske.

181213 francuzi

Ovom prilikom učenicima iz Trebinja i Bileće, koji su aprilu ove godine položili stručni ispit DELF, diplome je uručio Ambasador Francuske u BiH Guillaum Rousson lično. 

Riječ je o diplomama bez roka trajanja, a sa kojima učenici mogu lakše nastaviti školovanje u Francuskoj ili zemljama francuskog govornog područja.

"Promocije diploma se već 7. godinu za redom održavaju u trebinjskoj Gimnaziji, a imaju za cilj ponuditi učenicima nešto što izlazi iz okvira redovnog školovanja. Možemo se pohvaliti činjenicom da je jedan naš učenik prošle školske godine bio prvak takmičenja iz francuskog jezika kada je osvojio nagradno putovanje u Francusku, kao i da je naša sadašnja učenica Milica Ivković boravila godinu dana u Francuskoj na razmjeni učenika i planira da nastavi svoje školovanje u ovoj zemlji. Sa đacima predano radi profesorica Francuskog jezika Dragana Vujičić, koja je inače zadužena za polaganje DELF ispita", istakao je za Lokoportal Mišo Pešić direktor Gimnazije "Jovan Dučić".

"Veliko mi je zadovoljstvo doći i ove godine u Trebinje na promociju diploma i srećan sam zbog činjenice da smo ove godine imali stopostotan učinak na polaganju međunarodnih ispita iz francuskog jezika. Ovom prilikom čestitam svim učenicima, kao i njihovom profesoru i direktoru na odličnim rezultatima i radujem se narednom susretu i budućoj saradnji sa gradom Trebinjem i trebinjskom Gimnazijom", rekao je u svom obraćanju Ambasador Francuske u BiH Guillaum Rousson, koji je izrazio volju za jačanjem izučavanja francuskog jezika uz podršku Ambasade Francuske. Uspostavljanje novih dvojezičnih razreda u gimnazijama bi moglo tome doprinijeti, naveo je on.