230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Poraz i pobjeda trebinjskih rukometašica na startu ARL lige - Nikšićanke izdominirale

Ženski rukometni klub Leotar bio je danas odličan domaćin međunarodnog turnira ARL - Amaterske regionalne lige u rukometu za žene.

190210 arl

Turnir je počeo minutom ćutanja u slavu i pomen na preminulog Predsjednika ARL Lige pokojnog Boža Đikanovića jednog od osnivača i glavnih promotera ovog međunarodnog takmičenja.

Na turniru su učestvovale tri ekipe ŽRK Leotar, OŽRK Iskra iz Stoca i ŽRK Trebjesa i Nikšića i igralo se po sistemu svako sa svakim. Svi mečevi su odigrani u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

U prve dvije utakmice Nikšićanke su veoma dominantnom igrom ostvarile dvije ubjedljive pobjede, protiv Leotara i Iskre, dok su Trebinjke u trećem meču bile bolje od Stočanki.

Nešto starija i dosta iskusnija ekipa Trebjesa prikazanom igrom pokazala je veoma ozbiljan pristup igri, a sa kvalitetnim igračkim kadrom svakako su favoriti za osvajanje ovog takmičenja.

Odličan sudački posao obavili su prvotimci Rukometnog kluba Leotar Vlado Draganić, Radovan  Uljarević i Aleksandar Glendža, koji su nakon suđenja otputovali u Nevesinje na posljednji kontrolni meč pred nastavak prvenstva Srpske.

ŽRK LEOTAR - ŽRK TREBJESA 13:25  (6:13)

OŽRK ISKRA - ŽRK TREBJESA 17:31 (10:20)

ŽRK LEOTAR - OŽRK ISKRA 16:14 (8:6)

SD "Miloš Mrdić" Gledalaca: 30. Sudije: V. Draganić, R. Uljarević, A. Glendža. Delegat Anđelko Denda.

"Obzirom da se radi o prvim utakmicama nakon zimske pauze i da su treninzi još uvjek zasnovani na fizičkoj pripremi možemo biti zadovoljni do sada postignutom formom. Nadamo se da ćemo do početka prvenstva dostići željeni nivo igre", naveo je za Lokoportal trener ŽRK Leotar Zdravko Komnenović.

Učesnici ARL lige su još Lokomotiva iz Mostara i ŽRK Metković i ovog grada.

Nastavak ARL lige, kao i početak prvenstva za trebinjske rukometašice je početkom marta mjeseca.