230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Podrumi vina Petijević i Popovac na 12. festivalu vina i gastronomije "Sa wine fest"

Prestižne trebinjske vinarije Petijević i Popovac učestvovale su na tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji "Sarajevo vino fest SA wine fest" 2019.  koja se već 12. godina organizuje u ovom gradu.

190216 sajamvina

Štandovi sa proizvodima vinarije Petijević i Popovac bili su izuzetno posjećeni, te su mnogobrojni gosti ove internacionalne manifestacije uživali u visokokvalitetnim vinima i rakijama sa područja Trebinja.

Prema riječima vlasnika Vinarije Petijević Ranka Petijevića, ostvareni su brojni kontakti, ugovorena saradnja i obećane skore posjete Trebinju i podrumu vina čiji ambijent nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa se kako kaže, posjete često ponavljaju uz lijepe riječi preporuke drugim ljubiteljima eno i gastro ponude ovog hercegovačkog kraja.

Na manifestaciji je učestvovalo preko 60 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda iz BiH i regiona. Cilj Festivala je promocija vinske industrije i kulture vina, turizma, ugostiteljstva i proširenje gastro ponude.

Sarajevo vino fest jedinstven je događaj, koji je tokom proteklih godina stekao regionalnu reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i evropskih vinara i vinarija, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića,te velikog broja predstavnika gastro industrije.

Da podsjetimo, na posljednjem učešću na ovoj manifestaciji, Vinariji Petijević je dodjeljeno posebno priznanje za doprinos u realizaciji projekta "Vinski put" kao i u razvoju i promociji vina i vinskog turizma na prostoru Bosne i Hercegovine.