230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Gacku odigran Pikado iz Bloka - Prikupljen novac za socijalno ugrožene

Sretenjska humanitarna akcija „Pikado iz bloka“ je uspješno po prvi put organizovana u Gacku.

190218 pikadoizbloka2

Grupa volontera iz Gacka okupljenih oko humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, proteklog vikenda je položila ispit humanosti, gdje su kroz igru i druženje prikupili određena sredstva koja će biti usmjerena nekoj od socijalno ugroženih višečlanih porodica sa područja opštine.

Iako je akcija imala humanitarni karakter, mladi su se zabavili ali i trudili da ostvare što bolji plasman. Tako se na prvom mjestu našao takmičarski par Dalibor Doder i Bojan Dabarčić, drugo mjesto zauzeli su Dušan Doderović i Darko Davidović a treće Stefan Rončević i Srđan Vuković.

190218 pikadoizbloka1

Jedan od članova organizacije, Sanja Mitrić, ističe kako je akacija protekla uspješno, uz uvjerenje da je ovo tek početak djelovanja humanitarnog rada gatačkog ogranka organizacije „Srbi za Srbe“.

„Prikupili smo oko 867 maraka, kako od uplata za takmičenje tako i od pojedinih donatora koji su došli da podrže akciju i priložili novac. Zadovoljni smo odzivom, s obzirom da smo ovakvo nešto organizovali po prvi put. Cilj nam je da nastavimo sa ovakvim i sličnim akcijama, kojima ćemo podstaći najviše mlade ljude da nam se pridruže i budu dio ove priče“, ističe Mitrić.

190218 pikadoizbloka

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ iz Beograda postoji od 2005. godine. Od tada do danas uz pomoć mnogobrojnih volontera i donatora uspješno obavlja svoju misiju – pomoći socijalno ugroženim višečlanim srpskim porodicama širom Balkana. (Izvor: Gacko-rs.info)