230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Priključi se i ti! Fitnes Cor poziva na Dan pokreta i zdravog života

Pozivamo Vas da se pridružite još jednom Danu pokreta i zdravog života pod nazivom "Zdravo tijelo, zdravo srce" u Trebinju u nedelju 26. maja u Sportskoj sali OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Bregovima.

190509 Maja naslovna FB Zdravo tijelo Zdravo srce2019 sponzori

Program počinje u 10 časova, a ulaz će biti potpuno besplatan za sve one koji tog dana žele da vežbaju i oprobaju se u popularnim programima rekreacije, kao što su Pilates, Zumba, Joga, Funkcionalni Cross Fit trening, koji će biti prezentovani od strane naših gostiju trenera.

Ono sto je novo u programu ove godine jeste dolazak trenera, specijaliste za rad sa porodiljama i ženama sa zdravstvenim tegobama nastalim kao posledica porođaja. To je svakako tema kojoj se jako malo pažnje posvećuje, a ima toliko žena kojima je pomoć takve vrste itekako potrebna budući da je svakom detetu pre svega potrebna zdrava majka.

Ostalim sadržajima, manifestacija je namenjena svima koji vode računa o svom zdravlju, sportistima, ali pre svega onima koji se samo rekreativno bave sportom, a njih je mnogo više od onih koji su profesionalni sportisti, te su događaji ovakvog karaktera svakako dobrodošli kao dopuna sadržajima jednog grada.

190509 Fitnes Cor

Potrebno je na događaj poneti samo dobro raspoloženje i doći u komotnoj garderobi za rekreaciju. Ako želite da budete posmatrač, ovo nije dogadjaj za Vas, ovde nam ne treba publika već oni koji žele aktivno da učestvuju i vežbaju sa nama.

Manifestacije ovog karaktera svakako da nedostaju za sve one koji žele rekreativno da se bave sportom, a potrebno je stvoriti uslove za sportsko delovanje i pribliziti fizičku aktivnost svima radi povećanja broja učesnika u sportu i rekreaciji. Okupljati ljude u jednom pozitivnom i zdravom okruženju, organizujući ovakve i slične događaje jeste potreba isticanja važnosti i promocije zdravog načina života, fizičke aktivnosti koja omogućava optimizaciju psihosomatskog statusa, utiče na prevenciju, unapređenje i očuvanje zdravlja, pruža efikasan odmor i oporavak i sadržajno i kulturno provođenje slobodnog vremena.

Ovaj sportski događaj se može posmatrati i u širem kontekstu u kojem nije od primarnog značaja ostvariti sportski rezultat, već se više izražava njegov ne takmičarski karakter, jer obuhvata rekreaciju, relaksaciju, razonodu. U današnje vreme sportski događaji imaju veliki značaj, kao možda nikad pre, kada je u pitanju utrošak slobodnog vremena što je dovelo do toga da države i lokalne zajednice sve više podržavaju i promovišu sportske događaje, kao deo svoje strategije razvoja.

Cilj nam je da popularizujemo sportsku rekreaciju kao preduslov zdravog načina života. Osećati se dobro u vlastitoj koži, biti zdrav i sposoban za obavljanje svakodnevnih zadataka koji su pred nama je cilj svakog pojedinca. Želja nam je da motivišemo da se više pažnje posveti fizičkoj aktivnosti ne da bi se ostvarili takmičarski rezultati već kako bi na svakodnevnom nivou ostvarili dobro raspoloženje i pozitivan stav prema svom zdravlju.

Takođe, cilj nam je da što više ljudi shvati koliko je važno biti u dobroj kondiciji, ostvariti stanje dobrog telesnog i mentalnog zdravlja, dobre telesne kondicije nastale kao rezultat redovne fizičke aktivnosti!

Organizator manifestacije je Fitnes Cor - Aerobic i pilates club Trebinje.