230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Beogradu se osniva Udruženje "Stara Hercegovina"

U Beogradu će se, u subotu 18. maja , održati osnivačka skupština Udruženja „Stara Hercegovina“.

190515 starahercegovina

Inicijator i pokretač ovoga udruženja je Trebinjac Mirko Butulija, nedavno tragično nastradali direktor AMS Srbije, čiji će put na realizaciji projekata i aktivnosti nastaviti njegova supruga Marijana i brat Andrija.

Inače, Udruženje „Stara Hercegovina“ trebalo bi da okupi društva i organizacije ovoga tipa sa ciljem očuvanja naše tradicije i pružanja humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Svečanost povodom osnivanja ovoga zavičanog udruženja okupiće veliki broj gostiju sa područja nekadašnje Stare Hercegovine a koji danas žive u Srbiji, regionu i inostranstvu, kao i ugledne pojedince i crkvene velikodostojnike.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa pored projekcije filma o Staroj Hercegovini prisutni će moći vidjeti nastup KUD-a “Dimitrije Koturović“, guslare iz Škole gusala „Sandić“ i guslara Marka Šćepanovića, a nastupiće članovi muške pjevačke grupe KUD-a „Sava Vladislavić“ iz Gacka.

Iz Udruženja „Stara Hercegovina“ pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanu osnivačku skupštinu a sve dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona 00381-63-228-188,osoba za kontakt Andrija Butulija. Osnivačka skupština Udruženja održaće se u hotelu Jugoslavija u Beogradu. (Izvor: Radio Foča)