230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Teodori bronzano odličje na ljetnom prvenstvu BiH u plivanju

Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu održano je ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju za sve uzrasne kategorije.

190610 Teodora Sarajevo ljetno prvenstvo BiH

Prvenstvo je održano u tri dana u šest dijelova. U toku svakog prvenstvenog dana u prijepodnevnom dijelu takmičenja održavale su se kvalifikacione trke u kojima su se plivači borili za ulazak u tri poslijepodnevna finala. U prijepodnevnom dijelu takmičenja odličja su dobivali samo takmičari u kategoriji mlađih pionira, odnosno djevojčice do 10 godina i dječaci do 12 godina, a naravno odličja su se u poslijepodnevnim finalima dijelila za ostale starosne kategorije. U poslijepodnevnom dijelu takmičenje je počinjalo od 17.00 časova gde su se plivale tri finalne trke po disciplini i djelila odličja u ostale četiri starosne kategorije.

Na prvenstvu u Sarajevu učestvovalo je 290 plivača iz 22 kluba sa prostora čitave BiH.

Klub Vodenih Sportova „Leotar“ na popularnoj „Otoci“ je predstavljalo četri plivača, Helena Lakić (2005) , Teodora Kraljević (2005), Jovan Vukoje (2005) i Uroš Kundačina(2000).

190610 Ekipa KVS Leotar Sarajevo

Plivajući na prvenstvu BiH plivači KVS „Leotar“ ostvarili su zapažene rezultate. Od članova KVS „Leotar“ na ovogodišnjem ljetnjem prvenstvu BiH najuspješnije je bila Teodora Kraljević. Teodora je osvojila bronzanu medalju na 1500m slobodno u kadetskoj kategoriji.

Helena , Uroš i Jovan iako nisu na ovome prvenstvu uspjeli doći do pobjedničkog postolja, ostvarili su odličan nastup plivajući u finalima svojih disciplina. Heleni je u finalu 50m leđno bila na domak osvajanja medalje ali je u samom finišu trke „izgubila“ postolje.

"Mi se nalazimo u sezoni gde treniramo u 25m bazenu i svakako da nas raduju rezultati koje su naši plivači postigli na državnom prvenstvu u Sarajevu na 50m bazenu. Nedostatak treninga u 50m bazenu pogotovo se mogao vidjeti u finalnoj trci Helene Lakić na 50m leđno, gde je u zadnjim metrima „ispustila“ bronzanu medalju, za to je jedan od velikih razloga bilo nedovoljna adaptiranost na 50m bazen. Termin prvenstva je stvarno za nas nepovoljan i u narednim sezonama pokušaćemo PSBiH sugerisati da se ljetnje prvenstvo prebaci, makar u jul mjesec", ističe Veljko Piljević , trener KVS „Leotar“.