230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Promocija romana "Čovek koji je pleo smrt" autora Nebojše Rudana

U petak, 14. juna 2019. godine u 20 časova održaće se promocija istorijskog romana ''Čovek koji je pleo smrt'' autora Nebojše Rudana, u izdanju Кnjiževne zajednice ''Jovan Dučić'' Trebinje.

190611 rudan

Promocija će biti upriličena u Dučičevoj sali Muzeja Hercegovine u Trebinju.

Na promociji će, pored autora, govoriti i recenzenti knjige g. Petar V. Arbutina, književni kritičar i književnik iz Beograda i prof. dr Radoslav Milošević iz Trebinja.

Odlomak iz recenzije g. Petra V. Arbutine: ''Nebojša Rudan je napisao roman o Hercegovini i hercegovačkim karakterima, o onima koje treba pamtiti i o onima koje ne smemo zaboraviti, o bezimenim žrtvama i poznatim egzekutorima. Drugi svetski rat u Hercegovini, podele po ideološkim linijama i tragična zakrvljenost, samo je scenografija u kojoj se „zakoni vrste najbolje vide“, kako je govorio H.L. Borhes. Zato je Rudanu bilo mnogo važnije da dubinski sagleda tamna mesta karaktera svojih junaka, da osvetli zaboravljene epizode u kojima su istinski ljudi gradili etičke imperative, svedočeći svoju ljudskost, a zločinci upražnjavali ličnu ideološku demonologiju".