230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Koncert klasične muzike sa Nevenom Đelkić

U četvrtak, 13. juna u Muzeju Hercegovine u Trebinju sa početkom u 20 časova i 30 minuta održaće se koncert klasične muzike profesorice klavira mr Nevene Đeklić.

190611 koncert Nevena Djeklic

Кoncert organizuje Muzička škola Trebinje, u saradnji sa Muzejem Hercegovine.

Program koncerta / Recital

T. Albinoni Adađo u ge-molu ar. N. Ćeklić

V. A. Mocart Rondo Ge-dur К 525

B. Кlaibern Sjećanje na Rusiju

F. Šubert Emprompti op.142 br 1,2 i op. 899 br.4

F. Šubert – F. List Ave Marija

F. Šubert– F. List Greta za preslicom

Gost koncerta: Nikola Radić, student u klasi prof. Nevene Ćeklić

F. Šopen Balada br. 3 As-dur op 47
N. Paganini - F. List „Zvončići“

Biografija

Mr Nevena Ćeklić je završila SMŠ i Muzičku akademiju u Sarajevu. Dalje školovanje na postdiplomskom studiju nastavila je na Кonzervatorijumu „Musorgski“ u Ekaterinburgu (Rusija) u klasi prof. Natalije Pankove.
Sticajem ratnih dešavanja u BiH umjetnička i pedagoška djelatnost pijanistkinje i muzičkog pedagoga Nevene Ćeklić ostavila je tragove u više gradova: Sarajevo, Herceg Novi, Novi Sad, Istočno Sarajevo. Od 1999 god. zaposlena je na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu na klavirskoj katedri.
Istražujući kretanja u muzičkoj pedagogiji u svjetskim okvirima, mr Nevena Ćeklić izgrađuje svoj pristup uvođenja mladih u svijet muzike i muzičkog opismenjavanja, baziran na višegodišnjem iskustvu i rezultatima. Objavila je četiri knjige namjenjene početnoj nastavi klavira predškolskog i ranog školskog uzrasta: Muzički bukvar, Svirajmo zajedno, Hoću da koncertiram i Uvod u muzičku kulturu.
Niz objavnjenih publikacija autorke Nevene Ćeklić namjenjene su upoznavanju i približavanju čitaoca konstelacijama koje su određivale muzičke tokove u prošlosti sa namjerom da mladi ljudi prošire fond znanja iz opšte kulture i sa nadom da će ih to oplemeniti i učiniti boljim ljudima.