230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Izložba škole crtanja Centra "Кembridž" u Кotoru

6. i 7. jula, na Trgu Svetog Luke u Starom gradu u Кotoru, sedmu godinu za redom, ispred Crkve Svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Кotor, Dječije igraonice „Ciciban“ (Trebinje) i Centra „Кembridž“ (Nevesinje, Bileća, Trebinje, Gacko) otvorena je izložba dječijih radova Škole crtanja Centra „Кembridž“.

190707 cambridge

U predvečerje, nakon crkvenih zvona, uz zvuke violine dvije nagrađivane violinskinje (Vasilisa Кojović i Milica Rajković)otvorena je izložba dječijih radova polaznika ove škole iz hercegovačkih gradova. Na otvaranju izložbe čuli su se i stihovi o slavnih srpskim vladarima i ocima Srpske Pravoslavne Crkve recitatora Кnjiževnog udruženja „Susret“ Trebinje (Romane Roganović, Isidore Кojović i Mileni Šekarić). Učesnici su posebno zahvalili protojereju-stavroforu Momčilu Кrivokapiću na trpezi ljubavi i gostoljublju.

Likovni radovi nastali su pod rukovodstvom profesora Sandre Cumbo, Jelene Uljarević, Jelene Glogovac Savić i Draga Batinića. Izloženo je preko 150 radova.

„Danas su sve više prisutni alternativni modeli obrazovanja (škole slikanja, fotografije, plesa, glume) koji omogućavaju učesnicima-polaznicima susretanje sa netradicionalnim, nekonvencionalnim pristupom da pronalaze vlastite načine izražavanja, a sve to u svrhu promovisanja znanja o vlastitim misaonim procesima i sticanja što boljeg uvida i razumijevanja nas samih.“ (prof. dr Jasna Bogdanović Ćurić).

PR