230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Anica Dobra u Trebinju

Glumci Anica Dobra i Irfan Mensur ovogodišnji su dobitnici nagrade za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu „Zlatni platan“, koja će im, tradicionalno, biti dodijeljena na 7. Festivalu mediteranskog i evropskog filma koji 27. jula počinje u Trebinju, saopštio je Savjet festivala.

190708 anica

Festival, koji se ove godine održava pod sloganom "U zasviježđu platana", traje do 2. avgusta.

Tokom sedam festivalskih dana biće prikazano 20 igranih, kratkih i dokumetarnih filmova iz Srbije, Republike Srpske, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Libana, Italije, Češke, Turske, Austrije, Izraela...
Projekcije filmova biće priređene u Kulturnom centru i na Ljetnoj sceni Doma mladih, kao i na terasi hotela "Leotar", gdje će ove godine, po prvi put, biti priređena druženja publike sa glumcima.
U okviru festivala biće priređena i izložba posvećena nedavno preminulom glumačkom bardu – Ivu Gregureviću, dok će u Muzeju Hercegovine biti održana filmska radionica koju će voditi profesori Radoslav Vladić i Petar Stanojlović.
Festival organizuju Tangram centar iz Beograda, Alpe-Adria kulturna mreža, Mediteran centar Trebinje, Kulturni centar Trebinje, Dom mladih Trebinje i hotel „Leotar“, uz podršku Grada Trebinja, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Uprave za dijasporu Republike Srbije.
190708 trebinje 1