230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Tradicija se nastavlja - Počela 63. Olimpijada

Odigravanjem mečeva prvog kola, svečanim postrojavanjem ekipa učesnika i intoniranjem himne, na Stadionu malih sportova “Aleksandar Masleša” počela je 63. tradicionalna Olimpijada u malom fudbalu koju organizuje Javna ustanova Trebinjesport.

190709 olimpijada

Tradicionalna kvartovska manifestacija koja godinama okuplja najbolje malofudbalske ekipe iz našeg grada, u večeri svečanog otvaranja privukla je rekordan broj posjetilaca, ljubitelja ovog takmičenja i sporta.

Na startu Olimpijade viđene su zanimljive utakmice. Aktuelni šampion i branilac titule ekipa Hrupjela opravdala je ulogu favorita i ubjedljivo savladala mladu ekipu Stari grad rezultatom 14:2, dok je drugi meč između Donjih Polica i Gorice završio neriješenim rezultatom 2:2.

Uporedo sa seniorskom jutros je počela i omladinska Olimpijada u malom fudbalu u konkurenciji, predpionira, pionira i kadeta koja je okupila 15 ekipa. Takmičenje su otvorile ekipe predpionira Restoran Drijen i Tina, a kasnije igraju Gorica - Centar Luč invest “A” u konkurenciji pionira, a nakon toga igraju kadeti - Mokri dolovi - Кafe bar Кontra.

190709 omladinska

Svaki radni dan odigravaće se po dvije utakmice u konkurenciji seniora, sa početkom u 20 časova, do četvrtfinala, dok će se u omladinskoj konkurenciji igrati tri meča, uglavnom u jutarnjim terminima zbog velike vrućine. Svi mečevi se igraju na Stadionu malih sportova "Aleksandar Masleša" u trebinjskom naselju Bregovi.

U ekipama su iskusni i višegodišnji učesnici Olimpijade, legende ovog takmičenja, bivši prvotimci Leotara, mlade nade futsala i fudbala, svi imaju svoje adute, kao za i ambicije za ostvarivanje dobrih rezultata, pa možemo očekivati kvalitetnu igru i dosta golova.
Pored novčane nagrade pobjednik Olimpijade dobija i ”prelazni pehar”. Pehar prelazi u trajno vlasništvo samo ukoliko ekipa tri puta trijumfuje na ovom kvartovskom takmičenju.. Posljedni put je to pošlo za nogom ekipi Tina stanica.

Večeras su na programu mečevi prvog kola grupe "B" u kojoj se sastaju:

GRUPA B 
Utorak 09.07.

20:00 MOКRI DOLOVI – GUČINA
21:00 BREGOVI – TINI STANICA

GORNJA HRUPJELA – slobodna

Jedna od najtradicionalnijih sportskih manifestacija u Trebinju uključena je u Jelen kup, kvalifikacioni turnir, koji se održava na području cijele Bosne i Hercegovine.

Pobjednike Olimpijade očekuju vrijedne nagrade, te put u Banja Luku na završni turnir, na kojem imaju šansu da postanu šampioni Jelen KUP-a 2019, za područije BiH.