230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Članovi Zavičajnog kluba "Osvit" Bileća pobjednici SOMOVIJADE

Članovi Zavičajnog kluba "Osvit" Bileća pobjednici su "SOMOVIJADE 2019" Bileća koja se održala u nedelju, 21. jula 2019. godine, na Bilećkom jezeru.

190721 osvit1

U ranim jutarnjim satima, na smaragdno plavu pučinu jezera, isplovio je dvadesetak ekipa iz Bileće, Trebinja, Crne Gore i Srbije. U rejonu Кuletina istovremeno je održano međunarodno takmičenje u lovu ribe udicom na plovak. Nije izostalo ni tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe.

Organizator manifestacija, Sportsko ribolovni društvo Bileća, zadovoljan je kako odzivom tako i količinom uslovljene ribe. Posebno su istakli fer, korektno i sportsko ponašanje i disciplinu na vodi svih takmičara.

Pobednička ekipa ZК "OSVIT" nastupila je u sastavu: Milan Vučinić, Zoran Samardžić i Emin Šuko. Ovaj triling asova ulovio je tri soma ukupne težine 14,950 kg.

190721 osvit

Drugo mjesto osvojili su Predrag Lero i Vlado Trklja. Oni su ulovili dva soma ukupne težine 14,200 kg. Treće mjesto pripalo je ekipi u kojoj su se takmičili Obren Pujić, Radoslav Topalović i Dragan Topalović i oni su ulovili tri šarana ukupne težine 13,100 kg.

Apsolutni pobjednik u lovu ribe na plovak je Predrag Milićević, član Sportsko ribolovnog društva Bileća. Ekipno, prvo mjesto osvojila je ekipa SRК ''Nikšić'', drugo mjesto SRG ''Alagovac'' Nevesinje, dok je treće mjesto pripalo ekipi OOSR ''Skrapež'' Požega. Šampion u pripremanju ribljeg kotlića je ekipa iz Podgorice.

Članovi ZК "OSVIT" i mesara "Vukša", van konkurencije, pripremali su jagnjeći i teleći kotlić, a sve u cilju afirmacije, popularizaciju i omasovljivanja ovog vida druženja i dobre zabave. Najiskrenije se nadamo da će se u skorijoj budućnosti na ovakvim vidovima okupljanja paliti po 20 i više vatri i da će se u kotlićima krčkati razni specijaliteti našeg kraja jer je ovo odličan vid gurmanske prezentacije regiona.
U Domu kulture "Jevto Dedijer" u Bileći, uz trpezu ljubavi i zahvalnost sponzorima, u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, podijeljeni su pehari, diplome, zahvalnice, medalje, robne i novčane nagrade. (Izvor: ZK Osvit)