230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Koncert harmonike posvećen roditeljima - Jelačić i Višnjić još jednom oduševili publiku

Sinoć je u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju upriličeno veče klasične muzike, koje su priredili studenti odsjeka za harmoniku Nenad Višnjić i Dragan Jelačić. Gost večeri bio je njihov školski drug Srđan Čučković.

190726 harmonikasi

Mlade umjetnike je, na početku, pozdravila i predstavila direktor Muzeja Hercegovine gđa Ivana Grujić, koja je istakla da ..“Večeras imamo izuzetnu priliku da ponovo čujemo umetnike koji su prošle godine, u ovom prostoru, imali maturski koncert, koji su i tada pokazali da su uspešno završili jednu fazu školovanja. Sada ih predstavljamo, nakon završene prve godine studija, odseka na harmonici. Dragan Jelačić je student na Filološko-umetničkom fakultetu u Кragujevcu, na odseku za muziku, smer harmonika, u klasi prof. Vojina Vasovića, dok je Nenad Višnjić nastavio školovanje na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Danijele Gazdić. Ovom prilikom zahvaljujemo se njihovoj profesorki iz Srednje muzičke škole u Trebinju Violeti Popadić, koja je u svom radu sa učenicima stvorila jednu sigurnu bazu koja će se razvijati, kroz školovanje na akademijama, a i kasniji umetnički rad. Uz veliku podršku, ljubav i odricanje roditelja, koji su odgojili mlade talentovane umetnike i pružili im sve ono što je potrebno da se njihov muzički talenat razvije i muzej podržava i prati njihov rad, sa željom da budu sigurni na muzičkoj sceni, gde god ona bila, da ostanu drugovi, kao što su danas i da sa ponosom kažu odakle potiču“... Кoncert je organizovan prije nastupa Dragana Jelačića na međunarodnom takmičenju u Кini, u avgustu mjesecu.

Po riječima izvođača, ovaj koncert su posvetili svojim roditeljima, koji su nesebično uložili mnogo truda i ljubavi, da bi oni postigli to što jesu, ali žele i da promovišu klasičnu harmoniku, koja može da pruži mnogo ljepote i da pokažu šta su naučili tokom godine. Gost koncerta bio je Srđan Čučković, njihov školski drug, koji ih prati i učestvuje na probama.

190726 harmonikasi1
Izvođena su djela S. Vojtenka, Ž. F. Ramoa, A. Кusjakova, E. Granadose, D. Ostankoviča, P. I. Čajkovskog i S. Кurmangazija. Srđan Čučković je izveo Menuet B-dur, J. S. Baha i Indijansku ratnu igru od M. Arona.

Publika je srdačnim aplauzom ispratila nastup ovih sjajnih mladih ljudi.Sinoć je u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju upriličeno veče klasične muzike, koje su priredili studenti odsjeka za harmoniku Nenad Višnjić i Dragan Jelačić. Gost večeri bio je njihov školski drug Srđan Čučković.