230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvorena izložba fotografija"Nato agresija u 78 slika"

U organizaciji Кulturnog centra Čukarica i Кulturnog centra Trebinje večras je u galeriji Кulturnog centra Trebinje otvorena izložba fotografija “NATO agresija u 78 slika”, autora Zorana Jovanovića Mačka.

190728 nato


Istaknuti foto – reporteri su 78 dana, koliko je trajala NATO agresija, foto – aparatima bilježili sve strahote koje je naš narod prolazio dok su NATO rakete i avio bombe padale po civilnim objektima, nazivajući te strašne zločine kolateralnom štetom.
78 izloženih fotografija simbolično predstavlja po jedan dan bombardovanja, a na njima se čita strah, bol, patnja ali i prkos i vjera u neuništivost ljudskog duha.

“Postoji i jedna objektivom neuhvatljiva, a najzločinačkija slika. Nevidljiva je u času dešavanja. O njoj se , nažalost, i danas ne zna dovoljno i ne govori otvoreno”, rekao je između ostalog, Miodrag Rakočević, direktor Кulturnog centra Čukarica otvarajući večerašnju izložbu.

Ova izložba, čiji je cilj nezaborav će biti priređena u 14 gradova Srbije i Republike Srpske. Planirano je da na kraju sve fotografije budu predate Gardi Vojske Srbije.
U galeriji Кulturnog centra Trebinje izložba “NATO agresija u 78 slika će moći da se pogleda do drugog avgusta. (KC Trebinje Foto: Jovan Vidaković)