230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zvanično otvoreno veliko foto-takmičenje „Tragom duše 2019“ od 1. avgusta do 30. septembra 2019. godine

Danas je zvanično otvoren foto-konkurs pod nazivom Tragom duše 2019, koji se po peti put organizuje u Republici Srpskoj i predstavlja jedno od najvećih foto-takmičenja ikada organizovanih na ovim prostorima.

170820 трагом душе

Tragom duše 2019 je fotografsko takmičenje, tematski usmjereno ka prikupljanju fotografija prirodnih i nepokretnih kulturnih dobara Republike Srpske. Tokom avgusta i septembra učesnici će imati priliku da pošalju svoje fotografije i nadmeću se za vrijedne nagrade. Ukupan nagradni fond iznosi 2.400,00 КM.

Žiri sastavljen od stručnjaka iz relevantnih oblasti izabraće 20 najboljih autorskih fotografija u dvije kategorije (prirodna dobra i nepokretna kulturna dobra) koje će biti predstavljene javnosti na specijalnoj izložbi 26. oktobra tekuće godine. Prvih šest fotografija (po tri iz obe kategorije) će biti nagrađeno novčanom nagradom.

Cilj konkursa je podsticanje učesnika da svojim fotografijama doprinesu popularizaciji kulturnih i prirodnih dobara Republike Srpske i unapređenju dostupnosti riznice nasljeđa zemlje na internetu.

Projekat se realizuje u organizaciji Vikimedijine Zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedije (Wikimedia Foundation). Lokalni partneri u projektnim aktivnostima su: Turistička organizacija Republike Srpske, Turistička organizacija grada Doboja, Turistička organizacija opštine Bileća, Turistička organizacija opštine Foča, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Višegrada, Portal Srbi u BiH, Udruženje građana Кultura Кulturi iz Banja Luke i Foto kino klub Trebinje.

Detaljnije informacije o samom projektu i o načinu učestvovanja dostupne su na:
● td.wikimedia.rs.ba.

Takmičenje Tragom duše je nastalo po ugledu na dva međunarodna takmičenja - Viki voli Zemlju i Viki voli spomenike u okviru kojih je do sada prikupljeno preko 4 miliona fotografija prirodnih i kulturno-istorijskih spomenika.