230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trkom promovisali biciklo kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo

U organizaciji Biciklističkog kluba Leotar uspješno je završena treća po redu Biciklijada Trebinje 2019. koja je okupila preko 80 ljubitelja dvotočkaša.

190901 biciklijada

U kategoriji od 12 do 20 godina, pobjednik je bio Petar Spaić, drugo mjesto je zauzeo Dejan Gudelj, dok je treći bio Todor Mišković.

U kategoriji biciklista od 20 do 50 godina, najbrži je bio Miloš Bodiroga, drugi Janko Gašić, dok je treći bio Ivan Mijović. U konkurenciji biciklista starijih od 50 godina, pobijedio je Blagoje Rosandić, drugi je bio Tihomir Petijević, a treći Luka Milojević.

190901 biciklijada1
Najmlađi učesnik ovogodišnje Biciklijade je bio Srđan Popovac sa 11 godina, a najstariji Kiril Kokolanski sa 75. godina. Najbrža dama na biciklu bila je Marija Pajović.

"Zadovoljstvo nam je što su građani iz godine u godinu sve više zaintresovani za održavanje Biciklijade, što je dobar znak da se i u Trebinju biciklo kao ekonomično prevozno sredstvo koristi sve više“, kaže predsjednik BK Leotar Blagoje Rosandić.

Ovogodišnja tema Biciklijade posvećena je smanjenju saobraćajne gužve, naročito u centru grada, jer se biciklima može brzo i lako stići na svaku destinaciju, kao i popularizaciji svakodnevne vožnje bicikla, koja može doprinjeti boljem mentalnom zdravlju, smanjenu stresa, anksioznosti i depresije, navode iz Biciklističkog kluba.

Cilj manifestacije je da učini Trebinje bezbjednijim, čistijim i srećnijim gradom kako bi se smanjio nivo buke i zagađenja. Najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji način za ostvarivanje ovih ciljeva, upravo je korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva.