230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počela nova školska godina, vozači oprez!

U okviru realizacije akcije "Zaštitimo djecu u saobraćaju", policijski službenici Policijske uprave Trebinje su danas, povodom početka nove školske godine, ispred Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj, realizovali preventivno - edukativne aktivnosti koje su imale za cilj zaštitu djece školskog uzrasta koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju, naročito na trasama kretanja od škole do kuće i u povratku.

190902 partola skola

Aktivnosti će se odvijati kroz tri faze. U prvoj fazi policijski službenici će obići škole, utvrditi raspored nastave kako bi se obezbjedilo prisustvo policijskih službenika u vrijeme školskih odmora i pauza.

Takođe, će se vršiti kažnjavanje nepropisnog parkiranja u zonama škola, autobuskih stajališta i pješačkih prelaza.

Druga faza podrazumjeva održavanje predavanja prvim razredima o bezbjednom učestvovanju pješaka i biciklista u saobraćaju i pravilnom prelasku ulice. Takođe, će se vršiti kontrola vozila koja vrše organizovani prevoz djece.

Treća faza se ogleda u pojačanom prisustvu i radu policijskih službenika u urbanim zonama i u blizini školskih objekata.

Policijska uprava Trebinje podsjeća sve vozače, da je ograničenje brzine kretanja u zonama škola 30 km/h.

I ove godine aktivne su školske patrole. Jednu smo zatekli u blizini Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj, gdje je redovna pojava saobraćajna gužva, a ima i mnogo pješaka, posebno školske djece. Uz policajce dežurali su đaci koji su protekle godine obučeni za ove aktivnosti.

Cilj formiranja školskih patrola je povećanje svijesti učenika o značaju bezbjednog učešća u saobraćaju, razvijanje vještina, usvajanje pozitivnih stavova o saobraćaju, usvajanje znanja o saobraćajnim propisima, pružanje prve pomoći...

Policijski službenici PU Trebinje će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju zaštite naših najmlađih sugrađana i njihovog bezbjednog učešća u saobraćaju.

Policijska uprava Trebinje apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, a posebno na putnim pravcima na kojima se kreću učenici, da na taj način zajedno zaštitimo najmlađe učesnike u saobraćaju.