181011 dineco kuhinje baner 180607 tepih servis baner2

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

  • 190914 siko baner
  • 190914 siko baner2
160123 mjesto za vasu reklamu 170901 best baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Evropska noć istraživača BiH 2019 - Stvarajmo nove prilike u najzabavnijoj naučnoj noći u Evropi!

Evropska noć istraživača, uz slogan „LET'S STEAM! Stvarajmo nove prilike!“ ponovo stiže u Bosnu i Hercegovinu 27. septembra 2019 u 17:00 sati!

190913 NI 2019

Ovo je osma godina sada već tradicionalnog festivala nauke i istraživanja, koji se obilježava u preko 350 gradova širom Evrope.

Naš stvaralački tim vrijedno radi kako bi i ove godine posjetiteljima širom Bosne i Hercegovine ponudili bogate zabavne sadržaje te stvorili prilike da vam približimo nauku i istraživanje, predstavimo naučna dostignuća i inovacije i podstaknemo vašu maštu različitim interaktivnim eksperimentima, prezentacijama, kvizovima, projekcijama i zabavnim igrama za sve uzraste.

Stalno rastemo, pa će tako i ove godine još veći broj građana moći nam se pridružiti u devet bh. gradova – Trebinju, Banjaluci, Bijeljini, Brčkom, Goraždu, Konjicu, Mostaru, Sarajevu i Tuzli. Dođite i pridružite se društvu od preko milion radoznalih ljudi koji istovremeno u jednoj noći slave nauku širom Evrope! Budite dio evropske noći istraživača i stvarajte nove prilike zajedno sa nama!

Ulaz na festival i svi sadržaji su besplatni za posjetitelje svih uzrasta. Ponesite samo osmijeh i beskrajno mnogo radoznalosti!

Ovom prilikom pozivamo i sve zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedince koji se bave obrazovanjem, naukom, istraživanjem i inovacijama da se prijave za učešće u Noći istraživača u bilo kojem od devet gradova. Svoj rad možete predstaviti kroz naše tradicionalne sadržaje kao što su naučni sajam, naučni kutak ili takmičenje za srednje škole, u okviru koga će se posebno cijeniti ideja, inovativnost, kreativnost i originalnost.

Radove, projekte i prezentacije možete prijaviti na konkurs za zvanično učešće srednjih škola, institucija, organizacija, firmi i pojedinaca u Noći istraživača BiH 2019, koji je otvoren do ponedeljka 23. septembra 2019. godine, a preko naše stranice www.nocistrazivaca.ba. Takođe, ukoliko želite da budete dio našeg sjajnog tima volontera prijavu možete poslati preko navedene stranice najkasnije do petka, 20. septembra 2019.

Tačne lokacije i program dešavanja, kao i svi detalji učešća i kriteriji za prijavu na konkurs takmičenja za srednje škole bit će objavljeni na www.nocistrazivaca.ba, a možete nas pratiti i na Facebooku @NocIstrazivacaBiH i Instagramu @BiHNocIstrazivaca.

Evropsku noć istraživača u Bosni i Hercegovini zajedničkim snagama realizuje konzorcij sačinjen od Tidea d.o.o. Banjaluka, Udruženja BALKANFILM i Instituta za hidrotehniku d.d. Sarajevo (HEIS).

Za više informacija: www.nocistrazivaca.ba , +387 61 214 887