230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Bajkeri stigli u Maroko, uživaju u obilasku kraljevine

U sjajnom raspoloženju i dobrom društvu trebinjski motoristi kročili su na zemljište afričkog kontinenta i počeli obilazak kraljevine Maroko i svih njenih znamenitosti.

191009 maroko

Članovi Moto kluba TNT su u kraljevinu stigli brodom iz Italije, a grad u kojem su prvo dotakli afričko tlo je Tandžir. Prema riječima Aleksandra Gudelja jedan od ciljeva ove ture je upoznavanje sa marokanskom istorijom, kulturom i tradicijom, nakon čega slijedi i uživanje u nezaobilaznim turističkim sadržajima ove zemlje.

"Obzirom da smo upoznati sa ekonomskim stanjem u državi, na naše iznanađenje, putevi su im više nego dobri, što nam uveliko olakšava putovanje. Vrijeme je odlično, atmosfera pozitivna, maksimalno uživamo u nestvarnim pejzažima, pravimo česte pauze za osvježenje i predah, kako bi što bolje upili i zabilježili sve ovo foto aparatima", kaže nam Gudelj.

Grupa će za 21 dan putovanja preći oko 7.000 km uz 2 putovanja brodom (Genova – Tanger Med, Tanger Med – Genova) sa akcentom na obilaženje samog Maroka kroz gradove: Tanger, Mdiq, Tetouane, Chefchaouen, Fes, Ifran, Midelt, Erfoud, Merzouga, klance Todra i Dades, Ouarzazate, Marrakech, Casablanca i Rabat, a planiramo obići i neka zabačena mjesta, jer nas zanimaju nove kulture, te kako ljudi ovdje zaista žive – objasnio nam je Gudelj. 

191009 bickija

Tokom desetak dana samog boravka u Maroku, vožnjom preko Visokog Atlasa (preko 2.500 m nadmorske visine), kroz Saharu i Marokanskom obalom uz obilazak Kedrove šume i igranje sa Makaki majmunima, jahanje kamila i noćenje u pustinji u berberskom kampu u Sahari, putnike očekuju i marokanski delikatesi poput kus-kusa, tažina, jagnjetine i svjetski poznatog marokanskog čaja sa svježom nanom, tzv. pustinjskog viskija.

Našim bajkerima želimo srećan put, a vi uživajte u fotografijama dosadašnjeg putešestvija, uz napomenu da ćete na Lokoportalu i dalje pratiti njihove avanture.