230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Završeno Balkansko biciklističko prvenstvo - Srbija dominirala

Dodjelom medalja i bijelih majica završeno je Balkansko biciklističko prvenstvo "Trebinje 2019", u organizaciji Biciklističkog saveza Republike Srpske i Balkanske biciklističke unije.

191013 biciklistibalkan

Počevši sa subotom kada je vožen hronometar, takmičenja su nastavljena danas kada su prvenstvo imali žene, juniori, kadeti, a sve je završilo kada su svoje prvenstvo vozili seniori (Elite).

U trci na hronometar učestvovalo je oko 200 takmičara iz deset država – Srbije, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Grčke, Kipra, Turske, BiH i Republike Srpske. Dodijeljene su i medalje najboljim u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, te u konkurencijama plus 40 i 50+ godina.

Danas je vožena glavna trka ove manifestacije, koja je startovala iz Gradu Sunca, a čija je dužina od 95 kilometara i vozila se u krugovima.

Najviše medalja na Prvenstvu u Trebinju su osvojili biciklisti iz Srbije, ukupno 9 od čega tri zlatne, četiri srebrene i dvije bronzane.

U muškoj kategoriji za seniore u trci na hronometar Stefan Ilić je bio bolji od drugoplasiranog bicikliste iz Kipra Aleksandrosa Macangosa, dok je bronzanu medalju dobio Grk Militijadis Đanucos.

U konkurenciji seniora u trci na 95km najbolji je bio Sefa Jlber iz Albanije, drugi je bio Marko Danilović iz Srbije, a treći Aleksandros Matsangos iz Kipra.

U konkurenciji juniora zlatnu medalju je osvojio Jovan Divnić iz Srbije, srebro je osvojio Panagiotis Karatsivis iz Grčke, a bronzu Deniz Rustemov iz Bugarske.

U konkurenciji kadeta najbolji je bio Mihajlo Stolić iz Srbije, drugo mjesto je zauzeo Nikiforos Arvanitou iz Grčke, dok je treće zauzeo Igor Nadoveza iz Srbije.

U konkurenciji muškaraca Master B (40+), u trci na 35.2km najbrži je bio Toni Zorić iz Bosne i Hercegovine, drugi je bio Dejan Vidaković iz Srbije, a treći Slobodan Radovanović takođe iz Srbije.

U konkurenciji muškaraca Master C (50+), u trci na 35.2km najbolji je bio Zoran Ristovski iz Sjeverne Makedonije, drugi je bio Aleksandar Marić iz Srbije, dok je treći bio Miroslav Margetić iz Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji juniorki najbolja je bila Einiri Maria Karousou iz Grčke, druga je bila Ezgi Bajram iz Turske, dok su treće mjesto sa istim vremenom podijelile Sara Počuča iz Srbije i Maria-Ecaterina Stancu iz Rumunije.

U konkurenciji kadetkinja zlatnu medalju osvojila je Ivana Tonkova iz Bugarske, druga je bila Eleni Kaukouma iz Kipra, a treće mjesto je zauzela Tania Aleksandrova iz Bugarske.

U konkurenciji seniorki u trci na 30.8km zlatnu medalju osvojila je Varvara Fasoi iz Grčke, drugo mjesto osvojila je Eleni Michalitsa iz Grčke, a treće Andrea Ionesku iz Rumunije.