230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Gudački kvartet Beogradske filharmonija nastupio pred trebinjskom publikom

U pozorišnoj sali Кulturnog centra sinoć je održan koncert Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije.

191014 gudacki

Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković aktivno nastupaju kao Gudački kvartet Beogradske filharmonije od 2011. godine na domaćoj i međunarodnoj sceni. Ovaj koncert njihov je drugi po redu u okviru manifestacije „Dani Srbije u Srpskoj“, koja se održava od 10. do 24. oktobra, a čiji je jedan od šest domaćina i Кulturni centar Trebinje.

Jelena Dragnić, prva violina Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, rekla je da sve članove kvarteta za Trebinje vežu veoma lijepe uspomene i da se raduju što su ponovo naši gosti.

„Misija umjetnika je da povezuju kulture, povezuju sredine i tome se uvek odazivamo i radujemo. Iz Trebinja već nosimo najlepše uspomene. Na slavi Grada 2013. godine nastupili smo kao gosti Eparhije ZHiP. Bio je to jedan izuzetno lep i posećen koncert koji nam je ostao u najlepšem sećanju, tako da se radujemo večerašnjem nastupu“, rekla je Jelena Dragnić uoči nastupa.

Poštovaoci kvalitetnog zvuka uživali su u kompozicijama Hajdna i Betovena, a vraćajući se na bis kvartet je izveo i „Putovanje u Italiju“, čuvenog italijanskog kompozitora i violončeliste Đovanija Solime. (Izvor: KC Trebinje)