230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Sutra kontrola tehničke ispravnosti motornih vozila

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društva (AMD) pokrenuli su veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila pod nazivom "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019".

181129 akcija zima

Kampanja traje do 29. novembra i sprovodi se na teritoriji 33 lokalne zajednice širom Srpske, a podršku u njenoj realizaciji pružiće Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS i društveno-odgovorna kompanija "Optima grupa".

Kampanja "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019" ima za cilj povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

Vozači će na pokretnom tehničkom pregledu, moći besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu.

Takođe, vozačima će biti podijeljeno 5.000 brošura u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove vožnje koji su zajednički izradili AMS RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Radnici "Optima grupe" će vozačima u toku aktivnosti djeliti grebalice za skidanje leda sa staklenih površina, servisne knjižice za vlasnike kontrolisanih vozila i zimsku tečnost za pranje vjetrobranskog stakla "Mosol".

Akcije će u Trebinju i Bileći biti održane 28. novembra, dok će narednog dana biti sprovedene u Gacku i Nevesinju.