230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Predstava "Aj, Karmela" nagrađena ovacijama

Predstava „"Aj, Кarmela“, rađenoj u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda izvedena je protekle noći pred trebinjskom publikom.

191108 ajkarmelo

Mladim glumcima Mioni Marković i Jovanu Jovanoviću, ovo je bila diplomska predstava. Njihova saradnja počela je, igrom slučaja, već na prvoj godini fakulteta, a na obostrano zadovoljstvo traje i danas.

U ovoj emotivnoj i intimnoj priči o glumačkom i ljubavnom paru, španski autor Hoze Sančiz Sinister izražava moralna načela o životu, umjetnosti, ljudskim pravima i vrijednostima, poštenju i solidarnosti. Miona Marković kaže da su teme i poruke koje predstava nosi vrlo aktuelne i danas.

„Predstava preispituje moralna načela, žrtve, pitanje umetnosti za vreme rata i kako umetnik treba da se postavi, da li uopšte može da se nosi s tim. Vidimo da jedan umjetnik svojom umjetnošću može da utiče na događaje u ratu, ali može i da strada zbog toga, što ne znači da neće biti vječan – baš kao i Garsija Lorka koji se pominje u našoj predstavi“, kaže ova darovita glumica.

Lik njenog partnera Paulina tumači Trebinjac Jovan Jovanović, koji je uoči predstave rekao da je izuzetan osjećaj predstaviti se svojim sugrađanima na daskama koje život znače.

„Osjećaj je zaista poseban. Večeras je moje vatreno krštenje pred, za mene mnogo značajnim, ljudima. Serije i filmove u kojima sam se pojavljivao svi budno prate, ali mnogi nisu imali priliku da me vide na pozorišnim daskama. Večeras je prilika da pred svima njima budem neko drugi, da im predstavim i upoznam ih i sa tim što ja radim u pozorištu“, rekao je Jovanović pred početak predstave.

 Miona Marković i Jovan Jovanović su, još kao studenti, ostvarili zapažene uloge u domaćim serijama. Jovanović je pred kamerama debitovao u filmu Gorana Markovića „Slepi putnik na brodu ludaka“, a poslije toga stigla je i ponuda za „Senke nad Balkanom“. Povjerenje mu je ukazano i u popularnim serijama „Žigosani u reketu“ i „Vojna akademija“, u kojima je uloge ostvarila i Miona Marković.

Publika prepune pozorišne sale Кulturnog centra Trebinje nije krila svoje oduševljenje. Gromoglasnim aplauzom i ovacijama ispratila je protagoniste predstave. (KC Trebinje/Foto: Jovan Vidaković)