230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

SKC Trebinje pokrenuo akciju pošumljavanja

Juče je u Trebinju održana akcija pošumljavanja pod nazivom "Pošumimo šumom šumu". 

191124 posumljavanje

Akcija je organizovana od strane Studentskog kulturnog centra Trebinje. Istoj su se odazvali profesionalci i volonteri Crvenog krsta Trebinje, studenti, profesori, srednjoškolci i ostali zainteresovani građani.

Šume Srpske i Centar za gazdovanje kršom Trebinje su obezbijedili 1.000 sadnica, alat, kao i stručnu pomoć. Pošumljen je dio iznad trebinjskog naselja Gučina. Uspješno je posađeno 500 sadnica, dok je ostale planirano posaditi u narednoj akciji koja će biti uskoro. Komunalna služba grada je takođe obezbijedila alat.

Organizatori akcije su rekli da su rezultati akcije impresivni, a veliki entuzijazam volontera obavezuje ih da organizuju još sličnih akcija.

"Zabavljamo se i radimo nešto korisno za prirodu, ali i ostavljamo nešto za generacije iza nas. Još važnije od samog pošumljavanja, koje je jako bitno, nam je edukacija djece i mladih od kojih je mnogima ovo prvi put da su posadili svoje stablo. Ne kaže se slučajno da onaj ko zasadi svoje stablo bolje će se brinuti i o prirodi", kaže nam Vanja Ateljević predsjednik Studentskog kulturnog centra Trebinje.