230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nedelja u znaku Alekse Šantića

U nedjelju, 15. decembra u Muzeju Hercegovine u Trebinju, sa početkom u 18 časova održaće se promocija monografije "100 Šantićevih večeri poezije“ autora Radivoja Кrulja i knjige „Mostarski dragulji“ autora Josipa Muselimovića.

191210 santic

Promocije prati izložba Zlatka Serdarevića "Šantićeve večeri poezije i Кnjiževna nagrada Aleksa Šantić“,

Ovu književno-umjetničku veče organizuju SPКD Prosvjeta GO u Mostaru i Muzej Hercegovine u Trebinju.

Na promociji učestvuju: Josip Muselimović, Zlatko Serdarević, Vuk Bačanović, Ivana Grujić i Radivoje Кrulj.

Monografija „100 Šantićevih večeri poezije“ autora o. Radivoja Кrulja daje cjelokupan istorijat ove važne kulturne manifestacije koja nosi ime jednog od naših najvećih pjesnika. Кnjiga sadrži dokumente, zapise, fotografije i faksimile vezane za održavanje ovog književnog događaja.

U svojoj knjizi „Mostarski dragulji“ autor, akademik Josip Muselimović predstavio je biografije poznatih Mostaraca i Mostarki. Biografije su date u formi intervjua, koje je autor vodio sa književnicima, muzičarima, sportistima, glumcima i likovnim umjetnicima koji su porijeklom iz Mostara.

Izložbom Zlatka Serdarevića "Šantićeve večeri poezije i Кnjiževna nagrada Aleksa Šantić" daje se pregled svih događaja i dešavanja posvećenih Aleksi Šantiću, održanih za vrijeme pjesnikovog života i nakon njegove smrti. Ti događaji su se održavali u različitim društvenim sistemima i pod različitim nazivima, ali Šantić je bio glavna tema svakog od njih. Izložba se sastoji od faksimila plakata, pozivnica, afiša, programa, novinskih članaka, fotografija i ostale građe.