230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nove mjere predostrožnosti - Zdravlje građana na prvom mjestu

Na području Trebinja večeras od 20.00 časova biće zabranjena prodaja alkoholnih pića na benzinskim pumpama kao nastavak preventivnih mjera u sprečavanju širenja virusa korona, rekao je šef gradskog Štaba za vanredne situacije Mirko Ćurić.

200314 shtab

Ćurić je istakao da je u toku protekle noći primjećeno da je ovo neophodno da se uradi, jer policija nije mogla da djeluje onako kako je to bilo zamišljeno.

On se zahvalio svim građanima i privrednicima koji poštuju odluke gradskog Štaba za vanredne situacije, navodeći da zna da privreda trpi određene posljedice, ali da je, ipak, zdravlje građana na prvom mjestu.

"Pratimo situaciju i čim se stvore uslovi da se ove mjere izmijene, to će biti i urađeno", naveo je Ćurić.

Govoreći o odluci koju je sinoć saopštio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, a koja se tiče odlaska u karantin svih državljana BiH koji budu željeli da uđu u BiH od ponedjeljka 6. marta, Ćurić je naveo da granični prelaz "Ivanica" teritorijalno pripada Federaciji BiH, gdje su i drugačije preventivne mjere u odnosu na Republiku Srpsku.

"Pratimo situaciju i u skladu sa novim infomacijama izvještavaćemo javnost. Za sada, nema informacije da će oni koji rade u Dubrovniku biti spriječeni u prelasku granice. Međutim, situacija se mijenja iz časa u čas. Svi oni koji nemaju veliku potrebu da se kreću, savjet je da ne napuštaju Trebinje, jer i države u okruženju donose svoje mjere u sprečavanju širenja virusa korona", naveo je Ćurić.

Na području grada Trebinja nema potvrđenih, niti sumnjivih slučajeva novim virusom korona, a trenutno se pod nadzorom nalazi 12 osoba, od čega pet u kućnoj izolaciji.

Mjere i naredbe koje donosi Štab su obavezujuće i primjenjuju se odmah po njihovom donošenju.

Za kontrolu sprovođenja ovih mjera zaduženi su nadležni isnpekcijski organi i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će i večeras vršiti obilazak svih objekata na koje se ove mjere odnose.