230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U subotu otvaranje ribolovne sezone

Na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo Trebinje sezona ribolova zvanično počinje u subotu 28. marta.

GOPR0238 copy

Željno očekivani praznik ribolova konačno je dočekala ekipa strastvenih trebinjskih ribolovaca i istinskih ljubitelja rijeke i ribolova.

Zbog vanredne situacije neće biti svečanog otvaranja, a naglasak je na socijalnoj distanci, što ne bi trebao da predstavlja problem za ribolovce zbog načina ribolova i korištenja ribolovne opreme.

Iz SRD Trebinje napominju da je na područje Lastvanskog jezera i rijeke Sušice instaliran sistem za video nadzor. Kamere snimaju i noću, a glavni razlog postavljanja je veliki broj ribokradica koji krše pravila rilolova, a samim tim i zakon. Ovim inicijativama ribokradicama se jasno daje do znanja da neće odustati od zaštite voda kojima gazduju, ribljeg fonda i životne sredine.

"Molimo ribolovce da za sobom ne ostavljaju otpad, ne love ribu ispod mjere i da regulišu ribarske dozvole" poruka je SRD!

SRD Trebinje ća u saradnji sa SRK Nikšić, CJB Trebinje, GS BiH i GS Crne Gore pratiti aktivnosti na vodama kojima gazduju i spriječiti svaki vid nezakonitog uništavanja ribljeg fonda i prirode.