230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Neophodna podrška u očuvanju ribljeg fonda i prirode

U akumulaciju Lastvanskog jezera i rijeke Sušice ubačeno je 90.000 komada potočne i kalifornijske pastrmke od 5-6 cm veličine.

200424 Poribljavanje Trebisnjice i Susice 5

Sportsko ribolovno društvo Trebinje realizuje aktivnosti usmjerene na očuvanje prirodnih resursa i biodiverziteta, kroz zaštitu i očuvanje voda i ribljeg fonda na području Trebinja, a sve u cilju održivog razvoja ribolovnog turizma i zaštite voda i okoline od zagađenja. Ova strategija će se koristiti za zaštitu životne sredine, unapređenje autohtonog ribljeg fonda, edukaciju i promociju sportskog ribolova.

Iz Sportskog društva još jednom apeluju na sve članove društva i one koji to nisu da daju podršku u očuvanju ribljeg fonda i prirode.

"Molimo sve ribolovce da se uzdrže nelegalnog izlova na trokuku, pogotovo na lokalitetu Buđenovog ribnjaka u Gorici, te da ne ostavljaju smeće na ribarskim mjestima. Podsjećamo da je na Bilećkom jezeru u toku zabrana ribolova zbog mrijesta odredenih vrsta ribe, te da je dnevno i noćno nadgledanje pojačano uz upotrebu drona", navodi se u SRD Trebinje.