230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Radoslav Pujić - Kuvanje započeo kao hobi, a danas sprema za elitnu klijentelu

Radoslav Pujić posljednjih godina veoma uspješno gradi kuvarsku karijeru u restoranima u regionu.200601 raso1

Kako sam kaže, njemu je kuvanje kao hobi koji je izmakao kontroli, a danas je ostvario svoj san, jer može da parira profesionalnim kuvarima. Sada је već formirani kuvar čija karijera je u usponu.

Ljubav prema gastronomiji trasirala mu je životni put

Pored izvanrednog znanja i iskustva iz oblasti ribolova, po čemu je itekako poznat u svom gradu, Pujić se može pohvaliti sa dugom i uspješnom karijerom iz oblasti kulinarstva. 

Njegova priča počinje u Srednjoj Ugostiteljskj školi - smjer kulinarskog tehničara, gdje je pokazao posebnu zainteresovanost i ljubav prema spremanju određenih vrsta jela – od mesa, tjestenina i povrća. Kuvarsku karijeru započeo je u rodnom Trebinju kod domaćih ugostitelja. Još od tada je rado viđen gost na roštiljima, koje sprema za odabrano društvo. 

Za njegov predan rad i izvrsne kulinarske sposobnosti čuli su i priznati ugostitelji van granica naše zemlje. Tako je proteklu sezonu bio angažovan u jednom od najboljih restorana za morsku hranu na Mediteranu. Riječ je o ekskluzivnom restoranu Bowa na ostrvu Šipan u Elafitskim ostrvima nadomak Dubrovnika.

200601 bova

"Bio mi je izazov da odgovorim zahtjevima elitnih gostiju i ljudima sa istančanim ukusima. Tamo sam doživio početak pravog kuvarskog iskustva. Naučio sam osnove moderne kuhinje i to mi je bila baza za sopstvenu nadgradnju", objasnio nam je Radoslav.

Bowa ima karakteristične stalne goste koji imaju već ustaljene zahtjeve. Trudimo se i uspjevamo da im do sitnica udovoljimo. I to mene motiviše. U lokalu vlada prijateljska atmosfera i to prija i gostima i osoblju. "Raduje me što imam mogućnost da pokažem svoju kreativnost", rekao nam je Pujić.

200601 raso4

200601 raso

200601 raso5

U sjajnom okruženju i sa iskusnim timom Pujić je iskovao sva potrebna znanja kako bi napredovao u profesionаlnom i poslovnom smislu, ali znanja nikada dosta. 

 Velika želja za daljim usavršavanjem

"Cijelu zimu sam proveo u Dubrovniku na obuci za pripremu specijaliteta japanske kuhinje - sušija, čija popularnost brzo raste. Moje povjerenje je potvrđeno i novim ugovorom, koji sam sa vlasnicima Bowe potpisao i za narednu sezonu. Rad u ovom lokalu zahtjeva veliku preciznost u radu i perfekcionizam, a znaš da to oni od tebe i očekuju. Pravila su takva da se podrazumijeva poslušnost u hijerahiji u kuhinji i davanje svog maksimuma konstantno. Bićeš primjećen samo ako se istinski i puno trudiš, tek tada ćeš zavrijediti više pažnje od uobičajene i pokazaće ti i naučiti te apsolutno sve kako se radi i na koji način. Moraš se istaći.

200601 raso2

Voli da eksperimentiše i u svojoj kuhinji

Pored kvaliteta i ukusa, veoma mu je stalo i do izgleda hrane koju priprema, Radoslav vjeruje da su ljubav i mašta glavni sastojci svakog recepta. Njegova ideja je povratak prirodnim sastojcima i razigranost u kuhinji.

200601 raso3

Lokoportal: Koji je tvoj idealan plan za budućnost?

"Želio bi biti Šef malom timu, raditi prvenstveno sa dobrim ljudima, potom i dobrim kuvarima. Sa dobrim ljudima je puno lakše kuvati, a tehnike rada i kuvanja se brzo uče ako postoji iskrena želja za radom. Da jednog dana imam sopstveni restoran, koji ću ja kreirati i prezentovati samog sebe kao kuvara - od početka do kraja. Мoj mali riblji restoran, a i dobru ostalu domaću klopu, recimo jagnjetina kao u babe spremana, starinskim i izvornim receptima naših starih.