230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ponašajmo se odgovorno, zaštitimo svoju imovinu!

Policijska uprava Trebinje poziva sve građane da se u narednim mjesecima kada je veći priliv građana iz drugih opština ponašaju odgovorno prema sebi i svojoj imovini. 

190422 zastita kuce osiguranje kuce

Neophodno je da se svi ponašamo odgovorno i da na taj način bezbjednost u svojoj zajednici podignemo na viši nivo. 

U ljetnim mjesecima, kada je vrijeme godišnjih odmora određeni broj stambenih jedinica ostaje prazan po nekoliko dana što je idealna prilika da lica koja su sklona krađama realizuju svoje planove. Кako biste te planove osujetili, preduzmite mjere zaštite kao što su: zaključavajte ulazna vrata, bez obzira koliko ćete biti odsutni, nemojte da ostavljate otvorene prozore i balkonska vrata, nemojte da ključ ostavljate ispod otirača, saksija od cvijeća i slično jer to su uobičajna mjesta, koja samim tim nisu „skrivena“, obavjestite osobu od povjerenja da odlazite na par dana, ono što vam je vrijedno dajte nekome na čuvanje ( novac, nakit, itd.), nemojte da ostavljate roletne spuštene na prozorima, nemojte da objavljujete na društvenim mrežama svoju lokaciju... Ovo su samo neke od preporuke sa kojima možete da utičete na bezbjednost svoje imovine, jer bezbjednost imovine je zajednička odgovornost.
Ukoliko primjetite sumnjiva lica ili ponašanja u svojoj okolini pozovite najbližu policijsku stanicu na besplatni broj telefona 122.