230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Petar spaić u vrhu bih biciklizma

Za dva dana proteklog vikenda dva izvanredna rezultata mladog trebinjskog bicikliste Petra Spaića.

200719 petar

Suštinski član Planinarskog društva “Vučiji zub”- Biciklističke sekcije a trentno nastupa za Biciklistički klub Mostar Petar je juče, najprije u seniorskoj konkurenciji u disciplini XCU UPHILL uspon i kategoriji Elite, drugo mjesto i srebrenu medalju na seniorskom prvenstvu BiH.

Srećom, virus Korona ovdje nema efekta a takmičari su juče I danas zablistali.

Identičan rezultat ostvario je danas gdje je u konkurenciji XCO(cross country Olympic) na državnom prvenstvu BiH u osvojio ponovo drugo mjesto.

”Veoma sam zadovoljan jer sam uspio da po prvi put u karijeri skupim Svjetske biciklističke federacije UCI bodove koji će me smjestiti na svjetsku rang listu svih profesionalnih biciklista.Ovo je trka kružnog formata,gdje je dužina kruga 3.9 km, a mi iz seniorske konkurencije smo vozili 6 krugova. Staza je bila brza i na nekim mjestima tehnički zahtjevna. Pošto je dan prije padala kiša, bilo je dosta blata a ja na to nisam navikao jer ga nemamo u Hercegovini. Ipak, ispratio sam snažan start najboljeg BiH bicikliste Vedada Karića i zauzeo treću poziciju. U trećem krugu stigao sam drugoplasiranog Ivana Deronju iz Livna, tako da smo zajedno vozili do poslednjeg kruga. Ja sam uradio klasični biciklistički "napad" i uspio sam da ostvarim prednost i održim razliku između nas dvojice sve do cilja”, priča nam Petar.

Uspjeh Spaića u Bihaću upotpunio je Petrov brat Nikola koji je osvojio srebro u kružnoj trci za uzast dječaka do 15 godina.

200719 ciclo

Sledeći vikend, u nedelju je na programu državno prvenstvo u maratonu i drugo kolo premijer lige na Blidinju.

Dan prije toga na program je noćna trka Miljevina - Foča gdje je prošle godine osvojio prvo mjesto.

Posjetimo, prošlog vikenda Petar je osvojio zlato u tci “Za sirac sira” i u Širokom brijegu a pred njim je, kako stručnjaci kažu zapažena karijera.