230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Bilećanin ulovio deset somova

Aleksandar Denda, koji se ribolovom bavi od djetinjstva, ulovio je juče u Bilećkom jezeru deset somova ukupne težine više od 70 kilograma.

200721 som

Denda je rekao da je četiri soma vratio u jezero, kako bi porasli.

- Zamislite koliko je bogato naše jezero kada se za dan uhvati po deset primjeraka - rekao je Denda i dodao da su njegovi današnji ulovi simbolična čestitka novoizabranom predsjedniku Sportskog-ribolovnog društva "Bileća" Spasu Кaporu.

Mladi ribolovac iz Bileće, koji je iz Bilećkog jezera izvlačio somove teške po 70 kilograma, rekao je da njegovi ulovi, kao i ulovi drugih ribara, ne bi bili mogući da posljednje dvije godine nije intenziviran rad ribočuvarskih službi iz Bileće, Trebinja i Nikšića.

Denda je rekao da se sjeća svog prvog ulova koji je ostvario sa samo pet godina, ističući da se njegova ljubav prema ribolovu rodila u djetinjstvu.
- Nikada neću zaboraviti sreću kada sam uhvatio prvu ribicu, a iskreno, ta radost se održala i do danas. Ljepota ribolova leži i u čarima našeg jezera, u ljepotama jutra i sumraka na Bilećkom jezeru - rekao je Denda novinarima.

Bilećko jezero, zahvaljujući entuzijastima iz Bileće, Trebinja i Nikšića, postaje najpoželjnija ribolovna destinacija za lov kapitalnih riba, budući da se u njemu, osim somova, kriju i kapitalni šarani amuri, kalifornijske pastrmke, a tu je i smuđ, te mnoštvo bijele ribe. (Srna)