230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Skoro 50 sportskih klubova u gradu pod Leotarom

Javna ustanova Trebinjesport raspolaže sa tri organizacione jedinice: Sportskom dvoranom "Miloš Mrdić", Stadionom malih igara "Aleksandar Masleša" i Fudbalskim stadionom "Police". 

200722 police

U okviru njihovih objekata svakodnevno se održava veliki broj treninga raznih sportskih klubova, svih uzrasnih kategorija.

U Trebinju danas postoji 49 sportska kluba koja se takmiče u raznim ligama i na raznim nivoima unutar RS.

Fudbalski klub Leotar se takmiči u Prvoj ligi RS, košarkaški klub Leotar u Prvoj BiH ligi (ligi 12), muški rukometni klub Leotar u Premijer ligi BiH, ženski košarkaški klub Leotar 03 u Prvoj ligi BiH za žene, a i ostali klubovi ostvaruju zavidne rezultate u ligama u kojima se takmiče kako na nivou Republike Srpske, tako i Bosne i Hercegovine.
- Što se tiče sportskih klubova koji održavaju treninge i utakmice unutar naših objekata možemo reći da se trudimo da im obezbijedimo sve neophodne uslove za treniranje, gdje treba istaći da je sportskim klubovima pružena mogućnost da svakodnevno besplatno treniraju, a na raspolaganje im je stavljeno i korištenje svlačionica, prostorija za fitnes, teretane, tartan staze i ostale opreme i kapaciteta sa kojima raspolažemo - kaže za eKapiju direktor Trebinjesporta Milan Janković.
Najveći broj treninga i utakmica se održava u Sportskoj dvorani Miloš Mrdić (treninzi košarke za muške i ženske klubove, ženskih i muških rukometnih klubova, ženske odbojke, omladinaca u odbojci i košarci i drugi), dok se na fudbalskom stadionu Police svakodnevno održavaju treninzi fudbalskog kluba Leotar, kao i atletskih klubova Leotar i Trebinje.

200722 dvorana

Janković kaže da postoji potreba grada za izgradnjom pomoćnog fudbalskog terena koji bi bio prekriven vještačkom travom.

- S obzirom na to da u Trebinju, osim naše, postoji još jedna - balon sala, te, ako se uzmu u obzir i sportske sale koje pripadaju osnovnim i srednjim školama, može se istaći da gradnja još jedne sportske dvorane ne bi bila neophodna, ali, svakako, bilo kakvo investiranje i ulaganje u nove sportske objekte i terene pruža zadovoljstvo građanima i samim tim daje im veću mogućnost pri izboru, ukoliko žele da se bave nekim vidom sporta, bilo rekreativno, bilo profesionalno.
Planirane investicije

Janković napominje da su do sada u dvorani Miloš Mrdič renovirali nekoliko svlačionica koje su bile u lošem stanju i neuslovne za korištenje. Što se tiče dodatnog ulaganja, potrebno je postaviti i LED rasvjetu, a poželjna bi bila i sanacija ženskog toaleta, s obzirom na to da se svakodveno unutar sportske dvorane održava veliki broj treninga i utakmica, kao i ostalih manifestacija različitog karaktera.
Na stadionu malih igara Aleksandar Masleša, kaže, potrebno je postavljanje klupa, a što se tiče fudbalskog stadiona Police neophodno je postavljanje reflektorske rasvjete, pokrivanje dijela tribine za 1.500 sjedećih mjesta i nabavka novih stolica (4.000 stolica).
Janković zaključuje da novonastala situacija oko pandemije koronavirusa diktira mogućnosti budućih ulaganja. (Izvor: Ekapija)