230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Požar u Trebinju još uvijek aktivan - Helikopter ostaje u Trebinju!?

Ekipe vatrogasaca, Civilne zaštite, i Helikopterskog servisa su i danas na terenu, a očekuje se da požarište danas bude stavljeno pod kontrolu potvrdili su za Lokoportal iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.

200729 helikopter

Vatrogasci gase dva kraka požara, jedan prema mjestu Necvijeće i drugi, aktivniji, prema Vrbnu i Jasenu.

Zbog nepristupačnosti terena u gašenje je uključen i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji i jutros dejstvuje. Vatra ne prijeti naseljima. U potpunosti je u funkciji saobraćaj na magistralnom putu Trebinje - Bileća, koji je juče u nekoliko navrata bio otežan. Požarište na području Banjevaca, Mili i Zgonjeva je u potpunosti lokalizovano. 

Brzom intervencijom vatrogasci su rano jutros lokalizovali požar na jednom automobilu na južnoj gradskoj obilaznici.

Helikopter ostaje u Trebinju

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je da je grad Trebinje uputio zahtev ovoj upravi za angažovanje helikoptera u saradnji sa Helikopterskim servisom Republike Srpske.

Novitović je istakao da su nadležni donijeli odluku da helikopter Helikopterskog servisa bude stacioniran u Trebinju za vrijeme požarne sezone.

– Idemo u pravcu formiranja regionalnog centra protivpožarne zaštite da bi u šest hercegovačkih gradova bio poboljšan stepen protivpožarne zaštite - dodao je Novitović.