230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pronađeno lice odgovorno za požar u Banjevcina

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su otkrili da je lice inicijala D.S. iz Trebinja izazvalo požar u naselju Banjevci u Trebinju koji se proširio na susjedno brdo.

200728 pozar1

Policijskoj stanici Trebinje, 28. jula 2020. godine, oko 13 časova prijavljeno je da je izbio požar u naselju Banjevci, grad Trebinje. Policijski službenici su odmah po zaprimanju prijave izašli na lice mjesta. Preduzimanjem niza mjera i radnji utvrđeno je mjesto nastanka i uzrok. Nakon tih saznanja Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“. U saradnji sa postupajućim tužiocem policijski službenici su nastavili da realizuju mjere i radnje iz svoje nadležnosti koje su rezultovale otkrivanjem lica koja je izazvalo požar.
Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane istočne Hercegovine da ne pale otpad, ne čiste poljoprivredne parcele bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke ekipe i preduzimanja svih preventivnih mjera kako se vatra ne bi nekontrolisano širila i ugrozila kako ljudske živote tako i materijalna dobra građana.