230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mijat Gaćinović obukao dres Hofenhajma

Razišla se nekadašnja srpska družina iz Frankfurta. Prošlog leta je Luka Jović prešao u Real Madrid, a ovog Mijat Gaćinović u Hofenhajm. Ostao je još Filip Kostić da brani boje Ajntrahta.

200805 mijat

Mijat Gaćinović je prešao u Hofenhajm, danas je stavio paraf na četvorogodišnji ugovor i pridružio se novim saigračima na treninzima. Dva kluba su obavila trampu, pošto je u suprotnom smeru otišao Stiven Cuber.

Posle pet godina provedenih u Ajntrahtu, u koji je došao iz Vojvodine leta 2015, Gaćinović se preselio u Hofenhajm, sa nadom da će tamo dobiti status standardnog prvotimca. Srpski reprezentativac porijeklom iz Trebinja, koji je u Frankfurtu bio pravi univerzalac, odigrao je do sada 116 mečeva u Bundesligi.

„Tražio sam novi izazov u klubu čiji stil igre se savršeno poklapa sa mojim tehničkim karakteristikama“, rekao je Mijat.
Navijači u Nemačkoj srpskoj fudbalera najviše prepoznaju po fantastičnom trku preko celog terena u finalu Kupa Nemačke, kada je golom overio pobedu Ajntrahta nad Bajernom, a na to je podsetio i Hofenhajm na svom sajtu u tekstu o dolasku Gaćinovića. (Mozzartsport)