230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

ABM specijalizovani trening bezbjedne vožnje za motocikliste

Agencija za bezbjednost motocikala iz Beograda je na poziv Policijske uprave grada Trebinja i Moto kluba TNT danas održala predavanje o bezbjednosti motorizovanih dvotočkaša.

200814 moto

Predstavnik Agencije za bezbjednost motocikala Vladimir Jevtić ovom prilikom se obratio prisutnima, a akcenat je bio na povećanju bezbjednosti jedne od najranjivijih učesnika u saobraćaju, motorizovanih dvotočkaša. Ukazao je na neophodnost poštovanja saobraćajnih propisa, nošenja zaštitne opreme i apelovao na vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje živote, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

„U ovom periodu povećava se broj vozača motocikala i mopeda u saobraćaju, te stoga treba obratiti posebnu pažnju i usmjeriti preventivne aktivnosti ka povećanju njihove bezbednosti“, izjavio je Jevtić.

Istraživanja su pokazala da rizik učešća vozača motocikla raste sa povećanjem izloženosti saobraćaju, odnosno u prosjeku motociklista doživi nezgodu na svakih 10 do 15 hiljada kilometara u gradskim uslovima vožnje, što ukazuje na neophodnost dodatne edukacije vozača, a posebno profesionalaca.

Nakon predavanja održana je i prezentacija vještina vožnje motocikala.