230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Policija pojačala kontrolu provođenja mjera u ugostiteljskim objektima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom.

140404 policija1

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su proteklog vikenda u cilju provjere poštovanja ovih mjera proveli niz aktivnosti u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama.

U saradnji sa nadležnim službama, izdato je i ukupno 17 prekršajnih naloga u ugostiteljskim objektima zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za varedne situacije o zabrani okupljanja više od 50 lica na jednom mjestu.
Evidentirana su tri krivična djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“ iz čl. 195 КZRS i to po jedno КD na području Dervente, Mrkonjić Grada i Trebinja.

Takođe evidentirano je i 25 prekršaja od čega dva iz čl. 17 JRiM - „Кonzumiranje droge“, 13 prekršaja po čl. 25 JRiM – „Posluživanje alkoholom“, 5 prekršaja iz čl. 24 JRiM – „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“, te jedan prekršaj iz oblasti Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i 4 prekršaja radi točenja alkohola malodobnim licima i lišena su slobode tri lica na području Bijeljine i Trebinja radi nepostupanja po naređenju policijskih službenika.

Na području PU Trebinje, 14 i 15. 08.2020. godine, provedeno je ukupno 7 racija, od čega, na području PS Trebinje 3, PS Nevesinje 2, PS Bileca 1 i PS Gacko 1. Prilikom izvođena racija, dokumenotvano jedno KD iz čl 195, 4 prekrsaja čl. 25 JRiM, 3 prekršaja čl. 24. JRiM i jedno lišenje slobode.

Planske aktivnosti po pitanju kontrole poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije biće nastavljene i u narednom periodu.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.