230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvorena izložba fotografija Jovana Vidakovića

U okviru pratećeg programa obilježavanja slave Grada Trebinja i Sabornog hrama, u galeriji Кulturnog centra Trebinje otvorena je izložba fotografija Jovana Vidakovića „Život na granici BiH/CG – Stare staze bezvremenog nasđelja i tradicije“.

200818 jv

Fotografije Jovana Vidakovića nastale su u sklopu istoimenog projekta, čiji je cilj promocija kulturne baštine Trebinja, Bileće, Nikšića i Plužina. Od velikog broja fotografija nastalih za potrebe projekta, u galeriji Кulturnog centra izložene su 34, a prikazuju vijekovima unazad stvarano kulturno-istorijsko nasljeđe na području ova četiri grada: stare gradove, utvrđenja, mostove, vjerske objekte, gradske spomenike i prirodne ljepote.

200818 jv1

„Bilo je veliko zadovoljstvo izaći iz standardnog koncepta kojim sam se bavio, obići sve ove lokalitete, osjetiti ih i dokumentovati. Naša zemlja je prelijepa i, stvarno, svaki kamen je spomenik i istorijsko blago i nešto što treba obići“, rekao je Vidaković.

Izložba svjedoči o velikom prirodnom i kulturno-istorijskom bogatstvu, nastalom i oblikovanom tokom vijekova, bogatstvu koje ne poznaje trenutne granice, niti politička ubjeđenja naroda koji unutar njih žive.

Izložba fotografija Jovana Vidakovića biće otvorena narednih deset dana u galeriji Кulturnog centra Trebinje.

200818 jv2